De verkoop van sportweddenschappen is sterk gedaald

Als gevolg van de Corona-crisis is een groot aantal voor sportweddenschappen relevante evenementen geannuleerd. Als gevolg daarvan is de omzet van de aanbieders natuurlijk gedaald. De zichtbare effecten in de bedrijfscijfers van aanbieders van sportweddenschappen zullen waarschijnlijk pas zichtbaar worden wanneer de kwartaalcijfers van het tweede kwartaal worden gepresenteerd. Het eerste kwartaal was nog steeds licht negatief, omdat de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande sluitingen pas aan het einde van het eerste kwartaal plaatsvonden.

Online gokken toegenomen

De meeste aanbieders van sportweddenschappen bieden nu ook online gokken aan naast de klassieke weddenschappen op sportief succes. Een virtueel casino, speelbaar vanaf elke plek. Zoals de provider bet-at-home in zijn laatste kwartaalrapport liet zien, is de procentuele verdeling van alle verkopen gokken met meer dan 83%.

Lotto verkoop stabiel

Niet erg onder de indruk van de Corona-crisis zijn niet alleen de aanbieders van online gokspelen, maar ook de aanbieders van loterijen. De inkomsten zijn constant en stabiel gebleven, ondanks de sluitingen, dankzij de overeenkomstige lokale beschikbaarheid van de verkooppunten.